kumbhalgarh fort

Kumbhalgarh Fort is het tweede belangrijkste fort van Rajasthan na Chittorgarh. Gelegen op een afstand van 64 km van Udaipur in de wijk Rajasmand, is het Kumbhalgarh Fort gemakkelijk bereikbaar vanaf de stad Udaipur. Deze onoverwinnelijke vesting is beveiligd onder de bescherming van Aravali. Kumbhalgarh Fort werd gebouwd door Maharana Rana Kumbha in de 15e eeuw. Het fort ontleende zijn naam uit dezelfde factor.

Omringd door dertien verhoogde bergtoppen, is het fort op de hoogste randen rondom 1.914 meter boven zeeniveau gebouwd. De vestingwerken van het fort strekken tot 36 kilometer en dit feit heeft dit fort in de internationale platen gemaakt. Er wordt gezegd dat de tweede langste muur ter wereld is, de eerste die '' de Grote Muur van China '' is. Het enorme complex van het fort heeft talrijke paleizen, tempels en tuinen waardoor het prachtig is.

Op je weg naar het Kumbhalgarh fort, een paar kilometer eerder, zul je jezelf op een zigzagweg vinden die door diepe ravijnen en dikke bossen gaat. Op deze manier brengt u de Arait Pol, waar u de horlogetoren kunt traceren en dan zullen Hulla Pol, Hanuman Pol, Ram Pol, Bhairava Pol, Paghra Pol, Top-Khana Pol en Nimboo Pol uw spoor volgen.

Het onneembare fort beschikt over zeven massale poorten, zeven wallen die met elkaar zijn gevouwen met ontworpen muren gehard door gebogen bastions en grote horlogetoren. De sterke structuur en de stevige basis van het fort maakten het onovertroffen tot op heden. De heftige wanden van het fort zijn breed genoeg om acht paarden naast elkaar te staan. Er zijn niet minder dan 360 tempels in het fort van het fort. Onder hen is Shiva Temple een bezoek waard dat bestaat uit een enorme Shivalinga (Phallic vorm).

Het fort is ook bekend om zijn beroemde paleis dat zich op de top van de structuur bevindt. Dit prachtige paleis staat bekend als Badal Mahal of het Palace of Cloud. Het is ook geaccrediteerd om de geboorteplaats van de grote strijder Maharana Pratap te zijn. Dit paleis heeft mooie kamers met een mooie kleurencombinatie van groen, turquoise en witte, die een helder contrast tonen met de aardse kleuren van het fort. Deze plaats geeft het verschijnsel om in de wereld van wolken te dwalen. Cloud Palace biedt ook een fantastisch panoramisch uitzicht op de stad.

In de late 19de eeuw nam Rana Fateh Singh opnieuw het initiatief om dit opmerkelijke paleis te herbouwen. In de tijden van dissipatie bood het fort ook toevlucht aan de heersers van Mewar. Zelfs, de baby koning Udai Singh werd hier veilig gehouden in de tijd van gevechten. Het grote complex van het fort biedt oude overblijfselen om te verkennen en men kan een aangename avond doorbrengen door te wandelen door de ravijnen van het Kumbhalgarh Fort.