Gouden Driehoek Met Khajuraho

Duur: 11 dagen / 10 nachten
Bestemming Overdekt: Delhi - Jaipur - Agra - Orchha - Khajuraho - Varanasi

Dag 1: Aankomst in Delhi
Bij aankomst in de luchthaven / treinstation van Delhi, zal onze IHPL tourvertegenwoordiger u naar een vooraf geboekt hotel begeleiden. Je zou de rest van de dag vrijetijd doorbrengen. De grote stad Delhi heeft zoveel wereldklasse winkelcentra en eetgewrichten. Voel je vrij om ze 's avonds te verkennen. Daarnaast is Delhi ook bekend om zijn levendige straatmarkten. Als u dat wenst, kunt u op deze markten mondig, pittig straatvoedsel proberen.
Overnachting in het hotel

Dag 2: (Bezienswaardigheden in Delhi)
De hoofdstad van India, Delhi was in het verleden een favoriet van vele dynastieën en heersers. Hierdoor heeft het erfgoed en de cultuur van Delhi invloeden van verschillende etniciteiten. Een deel is Oud Delhi en de andere helft is New Delhi. Oud Delhi staat bekend om zijn architectonische wonderen die de verhalen van zijn vroege tijdschrift briljant uitbeelden. Aan de andere kant heeft het nieuwe gezicht van Delhi moderne infrastructuur die over de stedelijke genot van de stad spreekt. Zoals u met het ontbijt zou doen, ga dan naar voor een city tour. Hierbij bezoekt u enkele van de meest populaire attracties van Old and New Delhi. Begin met het bezoek aan Raj Ghat en Jama Masjid. Raj Ghat ligt aan de oevers van de Yamuna-rivier en is de gedenkteken van Mahatma Gandhi. In het midden van het complex ligt een zwart marmeren platform, dat is de echte crematie zicht. Het complex heeft een enorme uitgestrektheid van groen, waaronder bomen geplant door wereldwijde persoonlijkheden zoals koningin Elizabeth II en de Amerikaanse president Eisenhower. Aan de andere kant is Jama Masjid een van de grootste moskeeën in India. De moskee werd gebouwd door de grote Mughal keizer Shah Jahan. Gemaakt van rood zandsteen en marmer, de moskee is een esthetisch voorbeeld van Perzische architectuurstijl. Post lunch, je zou de andere attracties van Delhi bezoeken. Het omvat de reis naar Humayun's graf (gebouwd tijdens Mughal regel) en Qutub Minar (gebouwd tijdens Sultanate regel). Beide structuren hebben grote betekenis in het architectonische erfgoed van Delhi. Gasten worden ook gereden langs gebouwen die de kern van het Indiase politieke systeem zijn, met als belangrijkste toeristische attracties. Het omvat het Parlement, de woonplaats van de president en de diplomatieke enclaves.
Overnachting in het hotel

Dag 3: (Delhi-Jaipur)
Je bent op weg naar je reis naar Jaipur, net als je klaar bent met het ontbijt. Jaipur ligt op 270 km van Delhi, de hoofdstad en de grootste stad in Rajasthan. Ook genoemd als de Pink City, maken Jaipur voorzorgen voor zijn deel van erfgoed forten en paleizen. Bij het bereiken van Jaipur, zou u overgebracht worden naar uw hotel. U kunt ervoor kiezen om de rest van de dag door te brengen in uw hotel of in de omgeving te bezoeken. Jaipur heeft vele bekende bazaars waar u souvenirs en traditionele artikelen kunt kopen.
Overnachting in Jaipur

Dag 4: (Bezienswaardigheden in Jaipur)
Zoals je zou doen, zou je je lekker ontbijt verwennen, je zou er voor de Jaipur city tour zijn. Eerst in het schema is het Amber fort. Amber werd onder de oudste forten in Jaipur gebouwd door Raja Man Singh en het is een mooie samenloop van de Hindoe en Mughal architectuurstijl. Gasten krijgen een koninklijke olifantrit, helemaal naar het fort. Post lunch, ga naar een andere belangrijke toeristische attractie in Jaipur i.e Jaigarh fort. Vrijwel gelijk aan het Amber fort is het fort Jaigarh, dat hoog op een van de toppen van Aravali-gebieden ligt. Het is een van de grootste forten in Rajasthan en heeft enorme slagingen om op het scherm te zien. Andere attracties die u zeker op uw rondreis in Jaipur bezoekt, zijn de tempel van Laxmi Narayan, het stadspaleis, de Jantar Mantar (UNESCO wereld heritage site) en Hawa Mahal. Avonden worden uitgegeven aan culturele optredens in Choki Dhani Village Resort.
Overnachting in het hotel.

Dag 5: (Jaipur-Agra)
Voeg ontbijt toe, bid adieu voor Jaipur voor de prachtige stad Agra (243 Km weg). Onderweg zou je stoppen met de verlaten stad Fatehpur Sikri. Fatehpir Sikri is gebouwd in de tweede helft van de 16e eeuw door de Mughal keizer Akbar en is bekend om zijn groep monumenten en tempels. Bijzonder populair onder hen is Buland Darwaza, met als titel de grootste gateway ter wereld. Een andere majestueuze creatie van het Mughal-rijk, Buland Durwaza, bestaat uit rood zandsteen en heeft pilaren en Chhatris bij de top. Na het bewonderen van zijn schoonheid, ga terug naar de gang van Agra. Bij aankomst verhuist onze tourvertegenwoordiger u naar het hotel. Breng je avonden uit om de rijke ambachten van Agra te verkennen in de nabijgelegen lokale markt.

Dag 6: (Bezienswaardigheden in Agra)
Je moet vroeg op deze dag wakker worden aangezien de tour schema begint in de wee uren. Het eerste ding in de ochtend zou het uiterlijk van de prachtige Taj Mahal opvallen als het glinstert met de stralen van de ochtendzon. Een van de zeven wonderen van de wereld, Taj Mahal is eigenlijk een mausoleum dat geheel bestaat uit wit marmer. Het werd gebouwd door de grote Mughal keizer Shah Jahan ter herinnering aan zijn geliefde vrouw, Mumtaz Mahal. De Taj Mahal is een UNESCO wereld heritage site en is een echte voorbeeld van de islamitische architectuurstijl. Ontbijt, bezoek de andere attracties van Agra. U zou eerst naar het prachtige fort Agra, dat ook een UNESCO uitgeroepen tot wereld heritage site is. Dit Mughal fort werd gebouwd in rood zandsteen en heeft veel ingewikkelde structuren zoals Diwan-I-Am en Diwan-I-Khas in het interieur ervan. Als u dat wenst, kunt u 's avonds het Itmad-ud-Daula's graf bezoeken. Het is een prachtig mausoleum dat vaak wordt beschouwd als mini Taj of Baby Taj.
Overnachting in het hotel.

Dag 7: (Agra-Jhansi-Orchha-Khajuraho: Door Shatabadi-trein)
Na Agra zou de volgende bestemming Jhansi zijn. Vroeg in de ochtend wordt u overgebracht naar het treinstation. Vanaf daar ga je de volgende trein naar Jhansi (215 km). Bij aankomst van Jhansi begint u met een reis naar Orchha (18 km verderop). Eens een prinselijke staat ligt Orchha in de Bundelkhand regio van Madhya Pradesh. De stad Orchha is opgericht in de 15e eeuwse eeuw en is in de wereld van vandaag bekend om zijn talrijke tempels, paleizen en forten. Zeer populair onder hen zijn de Jehangir Mahal of Orchha (Classic Mughal architectuur), Raj Mahal en Laxmi Narayan tempel (muurschilderingen). Zoals u zou doen, bezoekt u de attracties van Orchha, kom terug op de weg naar Khajuraho (172 km). Bij aankomst in Khajuraho, zou u in een voorgeboekd hotel terecht voor het diner en overnachting.

Dag 8: Khajuraho - Varanasi
Prachtige tour is toegewijd aan het verkennen van de wereld heritage sites van Khajuraho. In de oostelijke en westelijke groep van tempels is Khajuraho bekend om zijn cluster van Hindoe en Jain tempels. Zoals u met het ontbijt zou doen, begint de sightseeing tour van Khajuraho. Hieronder bezoekt u de tempels van Laxmi & Varha, de tempel van Kandariya Mahadev en Devi Jagdambi. Kandariya Mahadev tempel is een van de grootste hindoe-tempels in Khajuraho. Het is beroemd om zijn stenen houtsnijwerk, waarvan de cijfers meer dan 900 tellen. Aan de andere kant, Devi Jagdambi tempel is een groep van 25 prachtig ingerichte tempels. Deze tempels werden gebouwd tijdens de Chandella dynastie regel in India (10e-12e eeuw) en zijn beroemd om erotische uitsnijdingen. Plaats deze bezoeken, u zou naar de luchthaven gaan om de volgende vlucht naar Varanasi aan boord te gaan. Naarmate u aankomt, begeleidt onze tourvertegenwoordiger u naar het hotel. Als u wilt, kunt u een wandeling maken in de omgeving, of anders, ontspannen in uw kamer.
Overnachting in het hotel.

Dag 9: (Bezienswaardigheden in Varanasi)
Een vroege ochtendboottocht in de heilige Ganga-rivier zou voor u geregeld zijn. Na het ontbijt vertrekt u naar Sarnath (6 km). Sarnath in het noordoosten van Varanasi is waar Lord Buddha zijn eerste preek afgeleverd heeft na het bereiken van de verlichting. Een zeer heilige boeddhistische religieuze plaats ligt Sarnath bij de samenloop van twee rivieren-Ganga en Gomati. Populaire bezienswaardigheden zijn hier Dhamek Stupa, Sarnath Museum en Chaukhandi Stupa. Post die terugkeren naar Varanasi. In Varanasi, zou u de Alamgir moskee, Dashashwamedh ghat en Bharat Mata tempel bezoeken. Ook bekend als Beni Madhav Ka Darera, Alamgir moskee is een briljant voorbeeld van Hindoe en Mughal architectuur. De moskee ligt aan de oever van de rivier de Ganges. De stad Varanasi staat bekend om zijn religieuze ghats. De meest spectaculaire onder hen is de Dashashwamedh ghat, die dicht bij de Vishwanath tempel ligt.
Overnachting in Varanasi.

Dag 10: (Varanasi-Delhi: Bij vlucht)
Direct na uw ontbijt wordt u overgebracht naar de luchthaven van Varanasi voor uw terugreis naar Delhi. Aangezien u naar Delhi komt, kunt u inchecken naar een hotel met een voorbooking. Breng de rest van de dag op vakantie. Verken de omgeving in de avond als u dat wilt.

Dag 11: (vertrek naar Delhi)
Dit brengt het einde van onze prachtige tour. Na het ontbijt in het hotel worden de gasten overgebracht naar de internationale luchthaven voor hun verdere reis naar huis.