City Palace Udaipur

Udaipur City Palace is een van de architectonische wonderen van Rajasthan, rustig gelegen aan de oever van Lake Pichola. Dit majestueuze City Palace is de meest bezochte toeristische attractie van Udaipur en wordt vaak onderscheiden als het grootste paleiscomplex in Rajasthan. In eerste instantie bouwde Maharana Udai Singh dit prachtige wonder, maar de huidige vorm van het paleis is het resultaat van daaropvolgende toevoegingen door zijn opvolgers.

City Palace beschikt over de prachtige mix van middeleeuwse, Europese en Chinese architectuur. Het paleis heeft verschillende torens, koepels en bogen, die bijdragen aan de smaak van erfgoed. Toren aan de oevers van het meer van Pichola is City Palace echt een feest voor de ogen. City Palace is een prachtig assortiment van binnenplaatsen, paviljoens, terrassen, gangen, kamers en hangende tuinen. Omringd door fortificaties, is dit imposante Paleis volledig gebouwd in graniet en marmer.

City Palace heeft meerdere poorten die bekend staan ​​als "Pols". 'Bara Pol' (Grote Poort) is de belangrijkste poort van het City Palace-complex dat u naar de eerste binnenplaats brengt. Bij het passeren van 'Bara Pol' komt u over een driehoekige booghek, die bekend staat als 'Tripolia'. Tussen deze twee poorten zag je acht marmerbogen of Toranas, waar Kings zichzelf met goud en zilver woog. Naast Tripolia is er een arena waar olifantengevechten op het podium werden gehouden. Over 'Tripolia', zou u de 'Elephant Gate' of de 'Hathi Pol' binnenkomen.

City Palace bestaat uit 11 prachtige paleizen, die door verschillende heersers werden gebouwd, lijken nog steeds op elkaar. Met de blote glimp van unieke schilderijen, antieke meubels en prachtige glazen spiegel- en sierplaten werk van deze paleizen, zult u versteld staan. Manak Mahal (Ruby Palace) heeft cijfers van kristal en porselein. Bhim Vilas heeft echter een fabelachtige verzameling miniaturische schilderijen die de echte levensverhalen van Radha-Krishna uitbeelden.

De 'Krishna Vilas' staat bekend om het opmerkelijke album van miniatuur schilderijen die koninklijke optredens, festivals en spellen van de Maharanas uitbeelden. Moti Mahal (Pearl Palace) wordt gevierd voor zijn luxueuze inrichting, terwijl Sheesh Mahal (Spiegelspaleis) bekend staat om zijn adembenemende spiegelwerk. 'Chini Chitrashala' staat bekend om zijn Chinese en Nederlandse sierplaten. 'Dilkusha Mahal' is bekend om de muurschilderingen en muurschilderingen.

Bada Mahal is het exotische tuinpaleis dat staat op een 90 meter hoge natuurlijke rotsformatie. Rang Bhawan is het paleis dat vroeger koninklijke schat bevat. Er zijn tempels van Lord Krishna, Meera Bai en Shiva, gelegen recht tegen de 'Rang Bhawan'. 'Mor Chowk' heeft uitzonderlijke glazen mozaïeken van pauwen, in de muren die de drie seizoenen van zomer, winter en moesson presenteren. 'Laxmi Vilas Chowk' is een kunstgalerie met een kenmerkende verzameling Mewar-schilderijen.

Gelegen in het gebouw van City Place complex, is de Jagdish Temple de grootste en mooiste tempel van Udaipur. Deze tempel doet beroep op het esthetische gevoel van de mensen en we zullen het verder bespreken in onze andere sectie. U kunt ook een heiligdom van Dhuni Mata traceren in het complex van City Palace. Dit deel wordt beschouwd als het oudste deel van het paleis waar een salie zijn leven heeft gespeeld hier mediteren.

In 1974 is een deel van het City Palace en de 'Zenana Mahal' (Ladies Chamber) omgezet in een museum. Het museum is open voor publiek en we hebben het in onze andere sectie over musea besproken. Men kan een aantal opvallende schilderijen vinden in de 'Zenana Mahal', die verder naar Lakshmi Chowk leidt. 'Lakshmi Chowk' is een prachtig wit paviljoen. In het stadspaleis kan het meest fascinerende gezicht worden bekeken vanuit de torens en terrassen van 'Amar Vilas', waar u een adembenemend uitzicht op het Pichola-meer kunt krijgen.

'Amar Vilas' is het hoogste punt van dit paleis en heeft prachtige, hangende tuinen met fonteinen, torens en terrassen. City Palace is zo gestructureerd dat het een prachtig uitzicht biedt op het meer van al zijn balkons, koepels en torens. In tegenstelling tot de ruwe buitenkant heeft City Palace fantastische interieurs met delicate spiegelwerk, marmerwerk, muurschilderingen, muurschilderingen, zilverwerk, inlegwerk en overschot van gekleurd glas. Het prachtige werk van het stadspaleis kan niet in woorden worden begrensd, zodat men dit paleis moet bezoeken om de echte foto ervan te kunnen vastleggen.