Beste Rajasthan Tour

Duur: 13 Dagen / 12 Nachten
Bestemming Overdekt: Delhi - Mandawa - Bikaner - Jaisalmer - Jodhpur - Abu-Berg - Ranakpur - Udaipur - Chittorgarh - Pushkar

Dag 1: ARRIVE DELHI
Bij aankomst ontmoeten en bijstaan ​​bij de luchthaven en transfer naar prebooked hotel. Delhi: De hoofdstad van India en een belangrijke poort naar het land, hedendaagse Delhi is een bruisende metropool die succesvol combineert in de oude en de moderne. De strategische locatie was een van de voornaamste redenen waarom opeenvolgende dynastieën het als machtsplaats gekozen hebben. New Delhi weerspiegelt ook de erfenis die de Britten achtergelaten hebben. De verdeling tussen New & Old Delhi is het onderscheid tussen de hoofdletters van respectievelijk de Britse en de Moghuls. Dus, waar de bezoeker ook heen gaat, zal hij het verleden van de stad altijd tegenkomen. Bezoek Humayun's Graf: gebouwd in het midden van de 16e eeuw is dit een vroeg voorbeeld van Mughal-architectuur; Qutab Minar rijden langs India Gate, President House en andere govt. gebouwen. De tour eindigt met een bezoek aan Laxmi Narayan Temple (Birla Mandir).
Na het ontbijt, bezoek Old Delhi. Bezoek Jama Masjid, de grootste moskee in India. Gebouwd door Shah Jahan, werd de bouw in 1844 gestart en werd pas in 1658 voltooid; Rood Fort, dat ook door Shah Jehan werd gebouwd. Dit massieve fort werd gebouwd van 1638 tot 1648; Chandni Chowk en Rajghat - de crematieplaats van Mahatma Gandhi.

Dag 2: DELHI - MANDAWA (250 KMS, 06-07 HRS DRIVE)
Na het ontbijt vertrekken we naar Mandawa. Aankomst Mandawa en check-in op prebooked hotel. Middag, bezoek Mandawa (Shekawati regio). Deze regio kwam in de 14e eeuw tot prominente toen een aantal moslimgroepen in het gebied verhuisden en de steden van deze regio ontwikkelden zich tot belangrijke handelsposten op de caravanroutes die afkomstig zijn uit de havens van Gujarat. Deze streek is beroemd om beschilderde havelis (huizen), waarvan de meeste terugkomen uit de 18e eeuw. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Mandawa, Fatehpur, Nawalgarh. Bezoek de havelis in Mandawa en andere dorpen van Shekhawati.
Overnachting in hotel

Dag 3: MANDAWA - BIKANER (190 KMS, 04-05 HRS DRIVE)
Na het ontbijt vertrekken voor Bikaner. Aankomst Bikaner en inchecken hotel. Middag, stadsreis van Bikaner - een woestijnstad opgericht in 1488 door Rao Bikaji, een nakomeling van de oprichter van Jodhpur, Jodhaji. Bezoek het Junagarh Fort dat tussen 1588 en 1593 door een generaal in het leger van de Mughal Emperor, Akbar, werd ingezet. Het fort heeft een 986m lange muur met 37 bastions en twee ingangen; Camel Breeding Farm, beheerd door de regering, is dit kameel fokstation waarschijnlijk uniek in Azië en heeft duizenden kamelen. Overnachting in hotel

Dag 4: BIKANER - JAISALMER (333 KMS, 05-06 HRS DRIVE)
Na het ontbijt, excursie naar Karni Mata Temple, Deshnoke. Middag, vertrek voor Jaisalmer. Overnachting in hotel

Dag 5: Jaisalmer
Na het ontbijt, city tour van Jaisalmer. Bezoek de citadel - het fort dat is gebouwd door Rawal Jaisal, waar een vierde van de bevolking woont. Het fort herbergt ook Jain tempels van de 12e tot 15e eeuw, Patwon Ki Haveli - een vijf verdiepingen herenhuis met gesneden pilaren en muurschilderingen van Salim Singh. Bezoek ook Gadsisar, die ooit water aan de stad had geleverd; De tempels en booghekken eromheen zijn gebouwd door een courtesan. Middag, excursie naar Sam - 45 km afstand, staat bekend om zijn zandduinen en is de locatie voor het woestijnfestival. Krijg het echte gevoel van de woestijn door een kameelrit op de duinen te genieten en getuigen van een prachtige zonsondergang op de duinen. Ga terug naar Jaisalmer voor overnachting in hotel.

Dag 6: JAISALMER - JODHPUR (290 KMS, 05-06 HRS DRIVE)
Na het ontbijt vertrekken we naar Jodhpur. Bij aankomst in Jodhpur, check-in bij vooraf geboekt hotel. In de namiddag, city tour of Jodhpur: Bezoek het Mehrangarh Fort, dat letterlijk betekent "Majestic Fort", gelegen in het centrum van de stad. Er zijn in totaal drie poorten, elk gebouwd om een ​​bepaalde overwinning te herdenken, evenals het fort te versterken. Het heeft een verzameling muziekinstrumenten, palanquins, meubels en kanonnen op de forten 'wallen zijn goed bewaard gebleven. Jaswant Thada: Dicht bij het fortcomplex ligt deze witte marmeren cenotaph, gebouwd in 1899, ter herdenking van Maharaja Jaswant Singh II. Zeldzame portretten van Jodhpur's heersers zijn ook te zien in Jaswant Thada. Overnachting in hotel

Dag 7: JODHPUR - MOUNT ABU (264 KMS, 06-07 HRS DRIVE)
Na het ontbijt vertrekken we naar Mount Abu. Bij aankomst check-in op prebooked hotel. Middag, city tour van Mount Abu, dat is het enige heuvelstation in de staat Rajasthan. Bezoek de Dilwara Jain tempel, die de belangrijkste attractie in Mt. Abu en behoren tot de mooiste voorbeelden van Jain architectuur in India. Het complex omvatte 02 tempels, waarvan de oudste de Vimal Visahi is gebouwd in 1031 en is gewijd aan de eerste tinthankar, Adinath. De later Tejpal tempel werd gebouwd in 1230 AD en is gewijd aan Neminath - de 22e tirthankar. Overnachting in hotel

Dag 8: MOUNT ABU - RANAKPUR - UDAIPUR (275 KMS, 06-07 HRS DRIVE)
Na het ontbijt vertrekken naar Udaipur. Enroute bezoeken aan de Jain tempels in Ranakpur: De cluster van tempels, gemaakt van ingewikkeld gebeeldhouwd wit marmer, komen voor als een marvellousfeat van architectuur. Het zou iedereen verrassen om te leren dat ze in 1460 werden gebouwd, zo goed bewaard en mousserend is het marmer. De hoofdtempel wordt ondersteund op 1.444 pijlers - waarvan er ook niet gesneden is. Na het bezoek, ga verder naar Udaipur.
Overnachting in hotel

Dag 9: Udaipur
Na het ontbijt, bezoek de romantische stad Udaipur. Bezoek het City Palace, dat is het grootste paleiscomplex in Rajasthan; Jagdish tempel, een fijne Indo Aryan tempel gebouwd in 1651; Sahelion ki Bari of Garden of the Maids of Honor, een kleine tuin met fonteinen, kiosken, marmeren olifanten en lotusbaden. 'S Avonds, boottocht op het meer van Pichola.
Overnachting in hotel.

Dag 10: UDAIPUR - CHITTORGARH - PUSHKAR (310 KMS, 07-08 HRS DRIVE)
Na het ontbijt vertrekken we naar Pushkar, en bezoek Chittorgarh. Het heuveltop van Chittorgarh legt het hele romantische ideaal van Rajput-ridderlijkheid uit. Het fort werd 3 keer van 1303 tot 1568 door een sterkere vijand ontslagen en bij elke gelegenheid was het einde "Jauhar". De mannen dronken de saffraan kleren van het martelaarschap en renden uit het fort naar bepaalde dood en de vrouwen en kinderen zagen zichzelf op een grote begrafenispoel. Ga verder naar Pushkar.
Pushkar - Het heilige meer van Pushkar wordt geacht te zijn gecreëerd door Lord Brahma zelf. Het is even belangrijk als Banaras of Puri. Devout Hindoes geloven dat het essentieel is om Pushkar minstens een keer in hun leven te bezoeken. Geen bedevaart wordt als volledig beschouwd zonder een duik in het heilige Pushkar meer. Pushkar heeft zo veel als 400 tempels en 52 ghats en de enige tempel in het land dat zich toelegt op Brahma is hier te vinden. Terwijl Pushkar een hemel is voor de religieuze geneigdheid, is het ook de plaats van een van de kleurrijkste beesten van het land - de Pushkar Fair.
Overnachting in hotel

Dag 11: PUSHKAR - JAIPUR (135 KMS, 03-04 HRS DRIVE)
Na het ontbijt, kunt u Pushkar alleen op uw eigen ontdekken. Middag, vertrek naar Jaipur - De Roze Stad: Jaipur heeft een frisse verf nodig om zijn vooraanstaande gast de Prins van Wales te verwelkomen in 1905-6. De contractant niet in staat om een ​​andere kleur te leveren in de vereiste hoeveelheid dwong de keuze van roze schaduw voor zijn muren. De dwang van een contractant beroemde Jaipur naar Pinkcity. Sindsdien is de PINK kleur geassocieerd met gastvrijheid in Rajput cultuur. Bezoek het City Palace, dat een museum heeft met een uitgebreide collectie kunst, tapijten, emaillewaren en wapens; Jantar Mantar - het observatorium bouwde mijn Maharaja Jai ​​Singh in 1728 en de gevel van Hawa Mahal.
Overnachting in hotel

Dag 12: JAIPUR-DELHI (264 KMS, 04 HRS DRIVE)
Na het ontbijt, uitstap naar het Amber Fort. Olifant rijdt van de uitlopers van de Aravallis naar het fort entree. Amber Fort: Op een afstand van 11 km van Jaipur was Amber de oude hoofdstad van de staat Jaipur. De bouw van het fort begon in 1592 door Raja Man Singh, de bevelhebber van Rajput van het leger van Akbar en is een prachtig voorbeeld van Rajput-architectuur.
Overnachting in hotel.

Dag 13: Delhi
Vroege ochtend rijden naar Delhi International Airport om naar de vlucht te gaan voor de bestemming.