Mehrangarh Fort, Jodhpur

Mehrangarh Fort, Jodhpur is een van de grootste forten in forten. Het is ook het meest prachtige fort in Jodhpur, infact, in het hele Rajasthan. Het fort is een van de populaire toeristische plaatsen in India. Het is gelegen op een 150 m hoge heuvel. Het werd in 1459 door Rao Jodha opgericht. Het Fort Mehrangarh kan vanaf de stad, 5 km onderaan, via een cirkelweg bereikt worden.
Lees verder voor meer informatie over The Mehrangarh Fort, India:

Zeven poorten moeten gekruist worden om het fort te bereiken. De poorten dragen nog steeds de kenmerken van de verschillende gevechten die in het vroege tijdperk zijn gevochten. Zijn tweede poort staat nog steeds getuige van canonball hits door het aanvallen van legers van Jaipur tijdens de oorlogen. Een van de poorten is Jayapol, wat de overwinning betekent. Het werd gebouwd door Maharaja Man Singh om zijn overwinningen over de legers van Jaipur en Bikaner te herdenken. Een andere poort, Fattehpol, die opnieuw de overwinning betekende, werd gebouwd door Maharaja Ajit Singh als een viering voor het verslaan van de Mughals.

Andere attracties van Mehrangarh Fort, Rajasthan omvatten verschillende paleizen in het fort, met hun uitgestrekte en grote binnenplaatsen. Een van de paleizen van het fort, The Moti Mahal of het Pearl Palace, heeft de koninklijke troon van Jodhpur, de Srings Chowki. Het fort heeft ook galeries, tempels, enz. Links van het Mehrangarh Fort is de Chhatri van een soldaat, Kirat Singh Soda. Het is de plek waar hij viel terwijl hij het fort tegen de legers van Amber verdedigde.

Geschiedenis van Mehrangarh Fort
Jodhpur Mehrangarh Fort History is gerelateerd aan Rao Jodha. Hij werd de vijftiende Rathore-heerser in 1458. Eén jaar na zijn toetreding werd Jodha geadviseerd zijn kapitaal naar een veiliger plaats te verplaatsen. Het duizend jaar oude Mandore fort was langzaam en geleidelijk verslechterend. Dit leidde tot de oprichting van Mehrangarh Fort.

Verleden van Mehrangarh fort in Rajasthan, India heeft geen melding van een aanval. De onoverwinnelijke vestingwerken zijn zes meter dik. Sommige van de muren hebben nog steeds een kanonmerk die ze ooit tegen stonden. Vandaag is dit prachtige Jodhpur fort een levend getuigenis dat de kronieken en legendes van Jodhpur's rijke verleden vertelt.