Ranthambore Reizen

Duur: 05 Dagen / 04 Nachten
Bestemming Overdekt: Jaipur - Pushkar - Ranthambore

Dag 1: Aankomst in Jaipur
Welkom in de charmante Pink City, Na City sightseeing tour van Jaipur, biedt Jaipur een overvloed aan toeristische attracties voor de reiziger. Het City Palace in het hart van Jaipur staat bekend om zijn mix van Rajasthani en Mughal architectuur. Niet ver weg is het Centraal Museum met zijn grote collectie houtwerk, sieraden, kostuums, messing en aardewerk. Een ander monument in de buurt van het City Palace, Jantar Mantar, is de grootste van de vijf observatoria gebouwd door Sawai Jai Singh. De Hawa Mahal of het Paleis van Winden is gebouwd voor de koninklijke dames om de koninklijke processies te bekijken zonder te zien. In de avond kunt u een wandeling maken van de kleurrijke straten en bazaars van de stad Jaipur. De schoonheid van Jaipur is dat de unieke architectuur en stadsplanning zichtbaar is op zelfs de meest voorkomende plekken zoals zijn pleinen en rijstroken. Tijd dat de gasten kunnen genieten van het diner in Chokhi Dhani Restaurant. (Etnisch Indisch Restaurant dat Vegetarische Rajasthani Cuisine serveert). Overnachting in Hotel.

Dag 2: Jaipur
Vroege ochtend bezoek Wind Palace, daarna naar Amber Fort, neem de Elephant Safari bij het Royal Amber Fort. Later ga verder naar het Jaigarh Fort, dat een prachtige mix van Mughal en Rajput stijlen van architectuur toont. In de middag kunt u genieten van een bioscoop in de werelds tweede beste bioscoop Rajmandir, zolang u maar wilt. Later in de avond bezoeken Albert Hall, Birla Temple en Rambagh Palace Hotel. U kunt ook genieten van de wandelingen in de Markten van de Roze Stad om te genieten van het erfgoed van de stad en om de cultuur van ons te kennen. Waterpaleis, dat een rustplaats was voor de koningen in het verleden. Later Bezoek Galta Sun Temples (Monkey Temple). Overnachting in Hotel.

Dag 3: Pushkar [142 km 2: 10 uur rijden]
Na het ontbijt rijden naar Pushkar, is Pushkar een van de meest bezochte toeristische bestemmingen van Rajasthan. Karakteristiek door een pittoreske vallei, bergachtige gebieden, ongewone schilderachtige plekken, en verschillende bedevaarts van belang, is Pushkar overal bekend. Het maakt ook een van de begeerde Hindoe-bedevaartplaatsen van India en herbergt de enige tempel gewijd aan Lord Brahma ter wereld. De stroming van toeristen naar Pushkar neemt uitzonderlijk toe tijdens de kameeltentoonstelling. De lokale bevolking is hier erg gastvrij en ze kleden zich met hun best uit tijdens deze veelverwachte kameelbeurs. Hun kleurrijke sluiers, turbaned hoofden en kleurrijk gekleurde rokken, met geluiden van de ektara en de zielige liedjes van de Rajasthani volksliedjes maken de avonden van de Pushkar even aangenaam. Middag bezoek Pushkar te voet, Pushkar is een grote accumulatie van attracties. Naast een aantal pittoreske locaties, zijn er meer dan 400 tempels die elk jaar toeristen naar deze plaats trekken. Enkele van de heilige plaatsen die je in Pushkar moet bezoeken, zijn de Brahma Tempel, Gau Ghat, Nag Hill, Markendeya Rishi Ashram, Pap Mochini Tempel, Agastya Muni Ashram en Gaya Kund. Daarnaast zijn het pittoreske meer, de Savitri-tempel en de Pushkar-bazaar ook een bezoek waard. Overnachting in Hotel.

Dag 4: Pushkar naar Ranthambore [273km 4uur rijden]
Na het ontbijt rijden naar Ranthambore (273 kms) Bij aankomst in Ranthambore - check in het hotel. Ranthambore Wildlife Sanctuary - Het meest bekende wildreservaat van Rajasthan, het is 400 vierkante meter droog bladwoud, een perfecte natuurlijke habitat voor tijgers. Het ligt in de Aravalli en Vindhya heuvels, met paviljoenen en gedomineerd door een heuveltop. Ranthambore was een van de jachtconservaten van de voormalige heersers van Jaipur en daarom zorgden de Maharajas ervoor dat het milieu werd behouden en het bos en hun bewoners goed beschermd. Het heeft een goede bevolking van tijger en hun prooi-soorten, en is uitgeroepen tot een "Project Tiger" reserve. Het wild omvat blauwe stier, zwarte bok, gevlekte herten of cheetal, wilde zwijn, een grote verscheidenheid aan vogelsoorten en, als het lukt, de zeldzame luipaard. Vanmiddag wordt u begeleid door een wedstrijd in het heiligdom door jeeps. Overnachting in het hotel

Dag 5: Ranthambhore naar Jaipur
Na freakfast rijden naar jaipur. Daarna wordt u tijdig naar het vliegveld of treinstation overgeschakeld volgens uw planning