Autoverhuur in Bikaner

Toeristische interesses Plaatsen: Junagarh Fort, Bhandasar Jain Tempel, Karnimata Temple (Deshnok) Ganga Regeringsmuseum, Lalgarh Paleis, Gajner Paleis, Prachina Museum, Shiv Bari Tempel, Camel Breeding Farm.

India Car Tours bieden betaalbare, budget en luxe autoverhuur in Bikaner. Wij zijn een van de populairste autoverhuurdiensten in Bikaner met een vloot prachtige auto's die geschikt zijn voor alle doeleinden en zakken. Wij zijn gespecialiseerd in autoverhuurdiensten en voeren ook bijbehorende diensten aan zoals autoverhuur, hotelboeking en reispakketten. We hebben een ervaren mannekracht en een vloot goed onderhouden auto's om over onze reisactiviteiten te gaan. Bikaner Car Rental biedt zeer ervaren en professionele chauffeurs die meestal meertalig zijn om het kosmopolitische assortiment klanten te helpen die we hebben.

Ons assortiment van auto's omvat TATA Indica, TATA Indigo, MAHINDRA Verito, SWIFT Dezire, Toyota Toyota, Chevrolet Tavera, Mahindra Xylo, Toyota Innova, TEMPO TRAVELER - 1 + 9 zitplaatsen en TATA, Leyland, SML, VOLVO Coahes en vele meer. Wij handhaven een zeer klantgerichte aanpak en daarom zijn onze reisdiensten beschikbaar tegen de meest concurrerende tarieven. Het idee van topkwaliteitsdiensten tegen economische tarieven maakt ons erg populair bij onze klanten. Onze populariteit kan grotendeels worden toegekend aan het feit dat we geleid worden door een team jonge ondernemers die in deze zaken kwalitatieve ervaring hebben gehad. Deze extreem hardwerkende en inspirerende ondernemers hebben de basis gelegd voor een succesvolle reisoplossing.
Rajasthan Car Tours - Bikaner Car Rental nodigt u uit om de Sun City op onze wielen te proeven.

Bikaner Geschiedenis
Bikaner was een onvruchtbare wildernis genaamd Jangladesh. In 1488 heeft Rao Bika de stad Bikaner opgericht. Rao Bika was de tweede zoon van Maharaja Rao Jodha van de Rathor clan, de oprichter van Jodhpur en veroverde het grotendeels dorre land in het noorden van Rajasthan. Als tweede zoon van Joda had hij geen kans om Jodhpur te zijn van zijn vader of de titel Maharaja. Hij heeft daarom besloten om zijn eigen koninkrijk te bouwen in wat nu de staat Bikaner is op het gebied van Jungladesh. Hoewel het in de Thar-woestijn was, werd Bikaner beschouwd als een oase op de handelsroute tussen Centraal-Azië en de Gujaratkust, aangezien het voldoende bronwater had. Bika's naam was gehecht aan de stad die hij bouwde en aan de staat Bikaner ("de nederzetting van Bika") die hij oprichtte. Bika bouwde een fort in 1478, dat is nu in ruïnes en honderd jaar later werd een nieuw fort gebouwd ongeveer 1,5 km van het stadscentrum, bekend als het Junagarh Fort.

Rond een eeuw na Rao Bika opgericht Bikaner, bloeide de staatse fortuin onder de zesde Raja, Rai Singhji, die van 1571 tot 1611 regeerde. Tijdens het Mughal Empire-regime in het land, Karan Singh, die van 1631 tot 1639 regeerde onder de suzereinheid Van de Mughals, bouwde het Karan Mahal paleis. Later heersers hebben meer vloeren en decoraties toegevoegd aan deze Mahal. Anup Singh, die van 1669 tot 1698 regeerde, maakte aanzienlijke aanvullingen aan het fortcomplex, met nieuwe paleizen en het Zenana-kwartier, een koninklijke woning voor vrouwen en kinderen. Hij heeft de Karan Mahal met een Diwan-i-Am (publieke publiekzaal) gerenoveerd en het de Anup Mahal genoemd. Gaj Singh, die van 1746 tot 1787 regeerde, heeft de Chandra Mahal (het maanpaleis) gerenoveerd. In de 18e eeuw was er een interne oorlog tussen de heersers van Bikaner en Jodhpur en ook onder andere thakurs, die door Britse troepen werden neergelegd.

Na Gaj Singh regeerde Surat Singh van 1787 tot 1828 en heeft de gehoorzaal (zie afbeelding) met glas en levendig lakwerk versierd. Onder een in 1818 ondertekende verdrag, tijdens de bewind van Surat Singh, kwam Bikaner onder de suzeriniteit van de Britten, waarna de Maharaja's van Bikaner zwaar belegden in het opknappen van Junagarh fort. Lalgarh Palace, gebouwd voor Maharaja Sir Ganga Singh en vernoemd naar zijn vader, momenteel een erfgoedhotel en ook een residentie van de Bikaner Royal Family. Rechts: Sir Ganga Singh als lid van het Imperial War Cabinet op No.10 Downing Street, 1917. Dungar Singh, die van 1872 tot 1887 regeerde, bouwde de Badal Mahal, het 'weather palace', zo genoemd met het oog op een schilderij Van wolken en valende regen, een zeldzame gebeurtenis in dorre Bikaner. De zoon van Sir Ganga Singh, luitenant-generaal Sir Sadul Singh, de Yuvaraja van Bikaner, slaagde in 1943 tot zijn vader als Maharaja, maar ging in 1949 tot de Unie van India. Maharaja Sir Sadul is in 1950 overleden, in de titel geslaagd door Zijn zoon, Karni Singh (1924-1988). De koninklijke familie woont nog steeds in een suite in het Lalgarh paleis, dat zij omgezet hebben tot een erfgoedhotel.